relax

08 / 09 / 2019   •   relax   •   3 min

Zklidňující aromaterapie


Občas to zažíváme všichni. Máme příliš mnoho práce, stresu a na odpočinek nezbývá čas. Výsledkem toho je  únava, skleslost a někdy i vleklé zdravotní problémy. Pokud i vám dává tělo touhle kontrolkou najevo, že je načase zabrzdit, poslechněte ho.  A dopřejte mu alespoň chvíli, po které se bude cítit, jako kdyby se znovu narodilo. 

Jestliže jste unavení hlavně po psychické stránce, vsaďte na aromaterapeutickou masáž, která umí opravdu divy.  Při ní zažijete opravdové zklidnění mysli a stav hluboké relaxace. Aby vaše hodina odpočinku byla dokonalá, je dobré vybrat si předem prověřený salon a specializovanou masérku, která z aroma masáže vytěží maximum.

Vůně na míru

Místnost, kde bude masáž probíhat, by měla být útulná, dostatečně vytopená, se zapálenými svíčkami, které vykouzlí intimní atmosféru. Masérka vám dá na výběr z několika druhů éterických olejů, jejichž základem jsou rostlinné silice.  S vůní a přísadou by vám měla umět pomoci podle vašeho momentálního rozpoložení. Na povzbuzení a dodání energie je skvělý například pomeranč nebo eukalyptus, pro zklidnění zase levandule. Možné je také kombinovat více vonných olejíčků najednou, určitě se nebojte masérky zeptat na jejich účinky.

Léčivé teplo

Poté, co si vyberete pro vás nejpříjemnější a nejvhodnější vůni, přichází na řadu samotná masáž. Během ní masérka jemnými tahy uvolňuje svaly, k tomu používá teplý olej a také nahřátý ručník. Díky teplu pronikají éterické oleje skrz póry do hlubší vrstvy kůže, přes kterou se dostanou do krevního oběhu, kde můžou rozvinout své léčivé účinky. Oleje zároveň působí přes čich na limbický systém v mozku – jednu z nejzákladnějších oblastí vědomí. Spolu s tlumenou relaxační hudbu v pozadí se dostanete do stavu naprosté relaxace, kdy nemusíte myslet vůbec na nic a necháte regenerovat své tělo i hlavu. Po masáži byste měli mít pocit úplného duševního zklidnění, tělesného uvolnění a pocitu lehkosti.

NÁŠ TIP!

Aromaterapeutická masáž je skvělá především v období, kdy prožíváte zvýšený stres, protože okamžitě pocit navozuje relaxace. Kromě toho podporuje krevní a lymfatický oběh, uvolňuje svaly a tkáně, pomáhá při psychosomatických obtížích a rekonvalescenci po úrazech a operacích a je účinnou prevencí proti nachlazení, bolestem hlavy revmatismu a řadě dalších potíží. 

 Eva


DALŠÍ ČLÁNKY

Zklidňující aromaterapie

Zklidňující aromaterapie

Občas to zažíváme všichni. Máme příliš mnoho práce, stresu a na odpočinek nezbývá čas. Výsledkem toho je únava, skleslost a ...

5 tipů jak vyzrát na pitný režim

5 tipů jak vyzrát na pitný režim

Že by měl člověk pít dřív, než až když dostane žízeň, ví díky osvětě odborníků snad každý. Jenže jak to udělat, když jste přes den tak zaneprázdnění, že ...

Tipy na zdravé super svačinky

Tipy na zdravé super svačinky

Někdy nám vytížení nedovolí zastavit se někde v kavárně nebo restauraci a dopřát si čas na pořádné jídlo. Abychom se v takových situacích ...